Hierbij voor jullie het recept van een aubergine met granaatappelpitjes en pijnboompitjes met Griekse yoghurt. Klinkt lekker toch? Op naar het recept →
Nodig
4 Personen
- 2 Aubergines
- 2 el Geroosterde pijnboompitten
- 4 el Verse granaatappelpitjes
- 2 Knoflookteentjes, fijngesneden
- 150 gram Griekse yoghurt
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Evt. rozemarijn
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
- Halveer de aubergines in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat het vel heel blijft.
- Ook mag de knoflook over de aubergine helften heen verdeeld worden.
- Giet de olijfolie beetje bij beetje in de inkepingen, en laat de aubergine de olie steeds goed opzuigen.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Rooster de aubergine ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
- Nadat de aubergine is afgekoeld, leg je de aubergine helften op een platte schaal en verdeel je de Griekse yoghurt erover heen.
- Tenslotte mag de aubergine bestrooid worden met de pijnboompitten en granaatappelpitjes.
- Geniet ervan!