fbpx

De trainer komt naar je toe!

Bananenbrood

Tussendoortje

Bananenbrood

Heb je zin in iets lekkers, maar wil je toch iets verantwoords? Maak dan dit bananenbrood van Leanne! Er worden geen geraffineerde suikers aan toegevoegd. Let wel op met de fruitsuikers, want deze laten je bloedsuikerspiegel snel stijgen en dalen. Die bloedsuikerschommelingen kunnen zorgen voor vermoeidheidsklachten en stimuleren de zoete trek. Tip: snijd het bananenbrood in plakken en vries ze apart in, zodat je gemakkelijk een plak mee kunt nemen naar bijvoorbeeld je werk. Op naar het recept! →

Nodig

  • 200 gr amandelmeel
  • 400 g banaan (ca 4 stuks)
  • 1 banaan
  • 4 eieren
  • 2 el honing
  • 8 gr bakpoeder
  • Snuf zout
  • 100 gr 70% pure chocolade

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
  • Pureer de bananen en de honing met een staafmixer in een kom. Wil je graag afvallen? Doe er dan een banaan minder in en laat de banaan die je erop legt achterwege. Scheelt je weer een aantal calorieën 😉
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
  • Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
  • Hak de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
  • Vet een cakevorm (23 cm) in en giet het mengsel in de vorm.
  • Snij de extra banaan overlangs doormidden en leg deze op het beslag, druk zachtjes aan.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uitkomt als je deze in het midden van de cake steekt.
  • Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en enjoy!
Bananenbrood
error: Deze content is beveiligd!