Brood beleggen met salades is makkelijk en vooral ook lekker! Het schap in de supermarkt puilt uit met alle verschillende soorten kant-en-klare salades. Maar weet je dat het eigenlijk helemaal niet veel moeite kost om zelf zo’n lekkere salade klaar te maken? Zo weet je precies wat er ingaat en het is veel gezonder en ook nog goedkoper dan een salade uit de winkel. Dus geniet van dit broodje met rosbief en komkommersalade!
Nodig
1 persoon
- ¼ komkommer
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet)
- ½ citroen
- 2 boterhammen, volkoren
- 2 plakken rosbief
Bereiding
5 minuten
- Snijd wat losse plakjes van de komkommer en houdt deze apart. Rasp de rest van de komkommer en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit.
- Doe de komkommerrasp in een schaaltje en voeg hier de yoghurt en 1 eetlepel citroensap aan toe. Roer alles door elkaar. Breng de komkommersalade op smaak met peper en zout.
- Beleg het brood met de rosbief en verdeel hier de komkommersalade en losse plakjes komkommer over.
- Serveer het brood met rosbief en komkommersalade op een bord.
Tips
- Maak een lekkere tzatziki van de komkommersalade door er een uitgeperst teentje knoflook en een halve theelepel gedroogde oregano aan toe te voegen.
- Wil je snel klaar zijn? Meng dan in plaats van de komkommerrasp kant-en-klare geraspte wortel door de yoghurt.
- Vervang de plakken rosbief ook eens door gerookte kipfilet.
- Voor een vegetarische variant kun je natuurlijk de rosbief achterwege laten. Maak het broodje dan extra lekker door er wat rucola op te doen.