Nodig
1 persoon
- 1 teen knoflook
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 100 gram kipgehakt
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
- 200 gram tomatenblokjes
- 25 gram witte kaas (feta)
Bereiding
15 minuten
- Pers het teentje knoflook en snijd de aubergine in blokjes. Maak met de spiraalsnijder sliertjes van de courgette.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg hier het kipgehakt en de knoflook aan toe. Rul het gehakt gaar en voeg vervolgens de aubergineblokjes en Italiaanse kruiden toe. Bak dit 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 4 à 5 minuten op laag vuur pruttelen. Schep de saus in een diep bord.
- Verwarm in dezelfde pan de courgetti 1 minuut.
- Verdeel de courgetti over de saus, breng op smaak met peper en zout en hussel door elkaar. Verkruimel tot slot de feta erover.
Tip
- Als je geen spiraalsnijder hebt kun je de courgette ook raspen of er met een dunschiller dunne plakjes van snijden.
- Lekker met wat verse basilicum.