fbpx

De trainer komt naar je toe!

Courgetti met kipgehakt in groentesaus

Nodig

1 persoon

  • 1 teen knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram kipgehakt
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 25 gram witte kaas (feta)

Bereiding

15 minuten

  1. Pers het teentje knoflook en snijd de aubergine in blokjes. Maak met de spiraalsnijder sliertjes van de courgette.
  2. Verwarm de olie in een pan. Voeg hier het kipgehakt en de knoflook aan toe. Rul het gehakt gaar en voeg vervolgens de aubergineblokjes en Italiaanse kruiden toe. Bak dit 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 4 à 5 minuten op laag vuur pruttelen. Schep de saus in een diep bord.
  3. Verwarm in dezelfde pan de courgetti 1 minuut.
  4. Verdeel de courgetti over de saus, breng op smaak met peper en zout en hussel door elkaar. Verkruimel tot slot de feta erover.

Tip

  • Als je geen spiraalsnijder hebt kun je de courgette ook raspen of er met een dunschiller dunne plakjes van snijden.
  • Lekker met wat verse basilicum.
error: Deze content is beveiligd!