Courgetti met mango-kerriesaus & kipgehaktballetjes
Nodig
1 pers.
- 75 gram mango stukjes (diepvries)
- 125 gram kipgehakt (liefst bio of anders scharrel)
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 1 theelepel kerriepoeder
- 50 ml kokosmelk
- 1 courgette
- Spiraalsnijder
Bereiding
15 min.
- Haal de mango uit de diepvries en laat in een schaaltje ontdooien.
- Kruid het kipgehakt met wat peper en zout en rol er met je handen vier gelijke gehaktballetjes van.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg deze even apart op een bordje.
- Snipper de ui, snijd de knoflook en gember fijn. Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is. Voeg kerriepoeder en de mangoblokjes toe aan de pan en bak een minuut mee. Doe dit vervolgens samen met de kokosmelk en 60 ml water in de beker van een staafmixer en pureer tot een gladde saus.
- Giet de mango-kerriesaus terug in de pan en verwarm deze op laag vuur. Leg de kipgehaktballetjes in de saus en verwarm deze mee.
- Maak ondertussen met een spiraalsnijder courgettespaghetti van de courgette. Voeg de courgettespaghetti ook toe aan de pan met saus en verwarm dit 1 minuut mee.
- Serveer op een diep bord.
- Eet smakelijk!