fbpx

De trainer komt naar je toe!

Niçoise salade met tonijnsteak

Nodig

1 persoon

  • 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • 1 handje gemengde sla

Bereiding

15 minuten

  1. Laat de tonijnsteak ontdooien.
  2. Kook de sperziebonen samen met het ei in een pannetje met water in zo’n 7 minuten. Spoel beide daarna af met koud water.
  3. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de tonijnsteak op hoog vuur ongeveer 1,5 minuut per zijde.
  4. Snijd ondertussen de tomaat in partjes en de ui in dunne ringetjes.
  5. Maak in een schaaltje een dressing van de andere helft van de olie, de mosterd en de azijn.
  6. Snijd het ei in vieren en de tonijn in plakjes.
  7. Leg de sla op een bord en verdeel de boontjes, tonijn, ei, tomaat en rode ui erover.
  8. Serveer de salade met de dressing. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
error: Deze content is beveiligd!