Nodig
1 persoon
- 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ei
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- ½ theelepel mosterd
- ½ eetlepel witte wijnazijn
- 1 handje gemengde sla
Bereiding
15 minuten
- Laat de tonijnsteak ontdooien.
- Kook de sperziebonen samen met het ei in een pannetje met water in zo’n 7 minuten. Spoel beide daarna af met koud water.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de tonijnsteak op hoog vuur ongeveer 1,5 minuut per zijde.
- Snijd ondertussen de tomaat in partjes en de ui in dunne ringetjes.
- Maak in een schaaltje een dressing van de andere helft van de olie, de mosterd en de azijn.
- Snijd het ei in vieren en de tonijn in plakjes.
- Leg de sla op een bord en verdeel de boontjes, tonijn, ei, tomaat en rode ui erover.
- Serveer de salade met de dressing. Breng naar wens op smaak met peper en zout.