Poké bowl gegrilde tonijn, rode biet en mango
Nodig
1 persoon
- 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
- 100 gram mango stukjes (diepvries)
- ½ komkommer
- 1 mini rode biet, gekookt
- ½ avocado
- 1 bosuitje
- 100 gram wortel
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 handje gemengde sla
- ½ limoen
Bereiding
15 minuten
- Haal de tonijnsteak uit de vriezer en laat op een bord ontdooien. Doe dit ook met de mangoblokjes.
- Snijd de komkommer in reepjes, de rode biet in blokjes en de avocado in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd met een dunschiller in de lengte lange slierten van de wortel.
- Verwarm een grillpan en besmeer de tonijn met de olie en breng op smaak met peper en zout. Bak de tonijnsteak naar wens 2 tot 3 minuten per kant. Laat een beetje afkoelen en snijd de tonijn dan in plakjes.
- Verdeel de sla over een schaal of diep bord. Leg hier de mango, komkommer, rode biet, avocado, wortel en tonijn overheen. Verdeel de bosui ringetjes over de schaal en besprenkel met wat limoensap.
- Tips: Strooi wat sesamzaadjes over de poké bowl of serveer met sojasaus. Daarnaast zou je de wortelslierten ook even kort kunnen bakken, als je dat lekker vindt.
- Eet smakelijk, geniet van je poké bowl!