Nodig
1 persoon
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 courgette
- 125 gram wortel
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
- 225 gram tomatenblokjes
- 1 blokje groentebouillon
- 125 gram kipfilet
- 50 gram penne, volkoren
- 100 gram witte bonen
- Bakje taugé (optioneel)
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Was de wortel en snijd in plakjes.
- Verhit de olie in de soeppan en fruit de ui en knoflook zo’n 2 minuten. Voeg de courgette, wortel en Italiaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes, 350 ml gekookt water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het vuur daarna zachter en leg de kipfilet in zijn geheel in de pan en laat deze meekoken.
- Roer na 5 minuten de penne en bonen door de soep. Laat dit zo’n 10 minuten meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal vervolgens de kipfilet met een vork uit de pan en trek de kip met twee vorken in stukjes uit elkaar. Voeg de kip weer toe aan de soep en roer door. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur staan.
- Serveer de soep in een kom met wat taugé. Geniet ervan!