Rode curry met garnalen, sperziebonen en rijst
Nodig
1 persoon
- 70 gram zilvervliesrijst
- 150 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 125 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 rode paprika
- 125 gram wortel
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel rode currypasta
Bereiding
25 minuten
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de garnalen even ontdooien.
- Zet de sperziebonen op in een pan met water en kook in 10 minuten beetgaar.
- Hak ondertussen de knoflook en gember fijn. Verwarm de olie in een wokpan en bak hierin de knoflook, gember en garnalen ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Snijd de wortel in plakjes. Voeg de paprika en wortel toe aan de pan en bak zo’n 5 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk met 50 ml water en de currypasta toe aan de wokpan en breng aan de kook. Voeg de gekookte sperziebonen toe en laat dit nog 1 á 2 minuten zachtjes doorkoken tot de curry een beetje indikt. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijst met de curry in een diep bord.
- Tip. . Bestrooi met verse peterselie of koriander en lekker met plakjes komkommer. Geniet ervan!
Weekschema's nodig?
Smaakt dit naar meer? Dan zijn onze op maat gemaakte weekmenu’s wat voor jou! Daarmee krijg je:
- Elke week een nieuw weekmenu;
- Met wekelijkse boodschappenlijst;
- Sluit intoleranties en producten die je niet lust uit;
- Stel je gewenste aantal eetmomenten in;
- En nog veel meer…