Soms heb je gewoon zin in salades. Vooral in de zomer is het lekker om een licht verteerbare maaltijd te kunnen eten. Deze salade met gegrilde courgette, edamame en rosbief bijvoorbeeld, die al binnen een kwartier op tafel staat. Grill de courgette eens op de BBQ en serveer dan deze salade als bijgerecht. Ook als onderdeel van een feestelijk buffet misstaat deze heerlijke maaltijd niet. Zo kan je ook op een feestje of gezellige borrel toch makkelijk gezond en lekker eten!
Nodig
1 persoon
- 1 courgette
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 100 gram edamame bonen
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- ½ theelepel mosterd
- 1 handje gemengde sla
- 4 plakken rosbief
- 30 gram witte kaas (feta)
Bereiding
- Snijd de courgette in plakjes. Schep in een kom de courgetteplakjes om met de helft van de olie en peper en zout naar smaak.
- Verwarm een grillpan en grill de courgetteplakjes 4 minuten per kant.
- Spoel ondertussen de edamameboontjes in een vergiet af met water en laat goed uitlekken.
- Maak een dressing van de andere helft van de olie, azijn en mosterd.
- Verdeel de sla, edamameboontjes, courgetteplakjes en rosbief op een bord. Verkruimel de feta erover.
- Serveer de salade met de dressing. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tips
- Je kunt de courgetteplakjes ook bakken in plaats van grillen. Verwarm dan de olie in een koekenpan en bak de courgetteplakjes aan beide zijden goudbruin.
- Ook lekker om wat vers citroensap over de salade te sprenkelen.