Snelle maaltijdsalade met geraspte eieren
Waarschijnlijk hoeven we je niet te vertellen dat het belangrijk is om voldoende groenten te eten. Maar het kan best lastig zijn om dagelijks die hoeveelheid groenten binnen te krijgen. Vind ook jij dit een uitdaging? Dan zou je wat vaker groene smoothies kunnen drinken, rauwkost als tussendoortje kunnen eten en je zou wat vaker een salade kunnen eten. Zoals deze snelle maaltijdsalade met geraspte eieren. Hierbij het recept! →
Nodig
- 100 gram groene asperges
- 100 grama bimi (familie van de broccoli)
- 100 grans sugarsnaps
- 50 gram tuinerwtjes (mag uit de diepvries)
- 4 biologische eieren
- 2 eetlepels tamari-amandelen
- Keltisch zeezout
- Verse peper
Voor de dressing:
- 25 ml grapefruitsap
- 50 ml extra vierge olijfolie (topkwaliteit lijnzaadolie is ook prima)
- 1 theelepel mosterd
- 1 klein theelepeltje honing
- 1 eetlepel verse en gedroogde dille
Bereiding
- Leg de eieren in een pan. Overgiet ze met kokend water en laat ze 6 minuten koken. Spoel ze daarna af met koud water. Pel en rasp ze fijn op een scherpe rasp. Bestrooi royaal met peper en zout.
- Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Proef even goed wat hij nog nodig heeft.
- Verwijder de harde uiteinden van de groene asperges. Snijd ze 5 cm onder de kopjes af en snijd het onderste gedeelte in twee stukken. Snijd deze in de lengte doormidden.
- Doe hetzelfde met de bimi: laat de kopjes heel maar snijd de stengels doormidden. Zo krijg je kleine stukjes die snel gaar zijn. Onthaar de sugarsnaps.
- Leg eerste de sugarsnaps in een stoompan, overgiet deze met kokend water en laat een minuut stomen. Voeg de asperges en de bimi toe en laat deze ongeveer 5 minuten koken. Roer als ze bijna gaar zijn de erwtjes bij. Die hebben maar een minuut nodig. Heb je geen stoompan, leg de groenten dan in een grote pan met een bodempje kokend water. Laat ze hierin zachtjes koken. Schep de groenten rechtstreeks op de borden. Verdeel de eieren en de dressing erover en bestrooi dit als laatste de gehakte tamari-amandelen. En klaar is je maaltijdsalade!