Nodig
1 persoon
- 100 gram spaghetti, volkoren
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 1 ui
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sambal
Bereiding
20 minuten
- Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in een andere pan de broccoliroosjes in 5 minuten gaar.
- Snijd het teentje knoflook en de gember fijn. Snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de kipfilet toe. Voeg na 2 minuten de ui, knoflook en gember toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit ook 2 minuten mee. Doe de sojasaus, ketjap en sambal bij de kip. Roer alles goed door en verwarm dit nog zo’n 3 minuten mee.
- Giet de spaghetti af en voeg dit toe aan de pan met kip. Bak de spaghetti 2-3 minuten mee tot het mengsel wat droger wordt.
- Serveer de spaghetti bami met de broccoliroosjes. Geniet ervan!