Shakshuka met gehakt en aubergine
Geniet eens van deze superlekkere shakshuka met gehakt en aubergine! Shakshuka is een eenpansgerecht van eieren in een pittige tomatensaus en met dit gerecht kun je nou écht alle kanten op. Oorspronkelijk komt het uit Tunesië, maar het wordt in het hele Midden-Oosten en Middellandse Zeegebied gegeten met steeds weer andere kruiden- en groentecombinaties. Dus ga los en gebruik je eigen favoriete kruiden en (restjes!) groenten. Of maak deze lekkere shakshuka met gehakt en aubergine volgens ons recept!
Nodig
1 persoon
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 aubergine
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 100 gram (bio) rundergehakt, mager
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- 175 gram tomatenblokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 ei
Bereiding
10 minuten
- Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan het gehakt en de kruiden toe en rul dit 4 minuten mee. Voeg de aubergine, tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan en roer alles goed doorelkaar. Laat dit nog 5 minuten zachtjes stoven. Maak met een lepel een kuiltje in het midden van de pan en breek hierin het ei. Dek de pan af met een deksel en laat zo’n 8 minuten doorgaren.
- Serveer de shakshuka met gehakt en aubergine op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
- Tip 1. Serveer de shakshuka desgewenst met brood om te dippen.
- Tip 2. Ook lekker met verse peterselie en wat verkruimelde feta.
Smaakt dit recept naar meer?
Dan zijn onze op maat gemaakte weekmenu’s wat voor jou! Daarmee krijg je:
- Elke week een nieuw weekmenu;
- Met wekelijkse boodschappenlijst;
- Sluit intoleranties en producten die je niet lust uit;
- Stel je gewenste aantal eetmomenten in;
- En nog veel meer…