fbpx

De trainer komt naar je toe!

Zalm met spinazie en quinoa

Gegrilde zalm met spinazie & quinoa

Nodig

1 persoon

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 70 gram quinoa
  • 1 ui
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram spinazie
  • 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)

Bereiding

  1. Ontdooi de zalm volgens de aanwijzingen. 
  2. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Snipper de ui grof. 
  3. Wrijf de zalmfilet in met zout en peper en bestrijk dun met de helft van de olie. Rooster de zalmfilet in de grillpan in 6-8 minuten bijna gaar. Keer na 3 minuten. 
  4. Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep hand voor hand de spinazie erdoor en laat al omscheppend slinken. Roer de yoghurt met wat zout en peper erdoor en warm al omscheppend door. 
  5. Serveer de zalm met de quinoa en spinazie.
 
Tip. Gebruik ook eens zalmfilet op de huid. Rooster dan eerst de kant met de huid en keer na 3-4 minuten.
Zalm met spinazie en quinoa

Weekmenu op maat

Smaakt dit naar meer? Dan zijn onze op maat gemaakte weekmenu’s wat voor jou! Daarmee krijg je:

  • Elke week een nieuw weekmenu;
  • Met wekelijkse boodschappenlijst;
  • Sluit intoleranties en producten die je niet lust uit;
  • Stel je gewenste aantal eetmomenten in;
  • En nog veel meer
error: Deze content is beveiligd!