Pruimenbonbons met pistache
Wat zijn deze pruimenbonbons met pistachekruimels een heerlijke en feestelijke traktatie! Dat mag ook wel, want we hebben een leuk nieuwtje met jou te delen! Wij gaan namelijk in samenwerking met Energieke Vrouwen Academie van Marjolein Dubbers, wekelijks een recept met jullie delen! Recepten die verantwoord zijn (en af en toe ook iets minder verantwoord zoals deze 😉 en dus heel goed passen in een gezond eetpatroon. Op naar het recept van deze heerlijke pruimenbonbons →
Nodig
- 125 gram gedroogde pruimen
- 70 gram 70-85% chocolade, in kleine blokjes
- 20 gram pistachenoten, geroosterd
- Snufje zeezout
Bereiding
- Smelt de chocolade au-bain-marie met het zeezout.
- Stamp de pistachenoten fijn in een vijzel of gebruik een scherp mes of je keukenmachine.
- Pak een pruim met een keukentang of pincet en wentel een paar keer door de gesmolten chocolade. Leg op een bakpapiertje en ga zo door tot alle pruimen op zijn.
- Bestrooi de bonbons met de pistachekruimels op de nog zachte chocolade.
- Laat in de koelkast minimaal een uur uitharden.
- Bewaar ze in de koelkast. Je kunt ze ook prima invriezen.
Tip: Roer een theelepel sinaasappelrasp door de gesmolten chocolade.