fbpx

De trainer komt naar je toe!

Heerlijke rabarbercrumble uit de oven

Veel mensen laten rabarber in de winkels liggen omdat ze ‘m zo zuur vinden smaken. Probeer dan dit recept eens.  Rabarber combineert namelijk heel goed met fruit wat ervoor zorgt dat wrange zuurtje zal verdwijnen, zonder dat je suiker aan toe hoeft te voegen. 

In dit recept wordt er gebruik gemaakt van aardbeien en mandarijnen, maar je kunt gerust ook andere fruitsoorten kiezen als appel en sinaasappel. Door het fruit krijgt de rabarber een lekker zoetje zonder dat het ongezond wordt.

Nodig

  • 500 gram rabarber (hoe roder de stelen, hoe zoeter)
  • 75 gram aarbeien
  • Sap en pulp van 4 kleine mandarijnen
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille-essence/poeder
  • 1 afgestreken el Ceylonkaneel
  • 125 gram quinoavlokken
  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram koude kokosolie of roomboter
  • 3 el kokosrasp

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 180 graden.
  • Snijd de rabarber in dunne schijfjes. Meng met de aardbeistukjes en doe in een ovenschaal. Druk lichtjes aan.
  • Klop het mandarijnsap met de kaneel, ahornsiroop en vanille tot een egaal mengsel. Verdeel gelijkmatig over de rabarber.
  • Snijd de koude kokosolie of boter in stukjes. Meng met het amandelmeel, quinoavlokken en kokosrasp. Verdeel dit over de rabarber.
  • Zet de schaal voor ongeveer 30 min in de oven. Wanneer je met een vork gemakkelijk door de rabarber heen prikt, is hij gaar.
  • Heel lekker met een lepel kokosyoghurt.
  • Enjoy!
rabarbercrumble
error: Deze content is beveiligd!