Makkelijke pasta met bloemkool, tonijn & pesto
Nodig
15 minuten | 1 persoon
- 75 gram penne, volkoren
- 1 sjalotje
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 theelepels groene pesto
Bereiding
- Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de sjalot. Schep de tonijn in een vergiet.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot zachtjes. Voeg de bloemkoolroosjes toe met een scheutje water. Smoor de bloemkool in 8 minuten gaar. Voeg de tonijn en kappertjes toe aan de bloemkool en warm even door.
- Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto door de warme pasta en voeg eventueel een eetlepel kookvocht toe.
- Serveer de pasta met de bloemkool en tonijn.
Tip
Garneer de pasta met verse basilicum. Eet smakelijk!