Aubergine-tomaat soep met kikkererwten & ricotta-fetacrème
Nodig
1 persoon | 25 minuten
- 1 aubergine
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 225 gram tomatenblokjes
- 1 snufje chilipoeder
- 1 blokje groentebouillon
- 1 eetlepel ricotta
- 20 gram witte kaas (feta)
- 75 gram kikkererwten, uit blik
Bereiding
- Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de aubergine toe en bak zo’n 4 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en chilivlokken toe en roer goed door.
- Voeg 350 ml water met het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng zo’n 10 minuten aan de kook.
- Doe de ricotta en feta ondertussen in een ruime kom en pureer met de staafmixer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en laat nog 4 minuten pruttelen op laag vuur. Breng het geheel op smaak met peper en zout
- Schenk de soep in een grote kom en top af met de ricotta-fetacrème.
Tip
- Lekker met wat verse tijm.
- Top de soep af met wat geroosterde pijnboompitten.
- Probeer deze soep ook een keer met linzen in plaats van kikkererwten. Eet smakelijk!