fbpx

De trainer komt naar je toe!

Aubergine met granaatappelpitjes en pijnboompitjes

Hierbij voor jullie het recept van een aubergine met granaatappelpitjes en pijnboompitjes met Griekse yoghurt. Klinkt lekker toch? Op naar het recept →

 

Nodig

4 Personen

  • 2 Aubergines
  • 2 el Geroosterde pijnboompitten
  • 4 el Verse granaatappelpitjes
  • 2 Knoflookteentjes, fijngesneden
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Evt. rozemarijn
  •  

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
  • Halveer de aubergines in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat het vel heel blijft.
  • Ook mag de knoflook over de aubergine helften heen verdeeld worden.
  • Giet de olijfolie beetje bij beetje in de inkepingen, en laat de aubergine de olie steeds goed opzuigen.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Rooster de aubergine ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  • Nadat de aubergine is afgekoeld, leg je de aubergine helften op een platte schaal en verdeel je de Griekse yoghurt erover heen.
  • Tenslotte mag de aubergine bestrooid worden met de pijnboompitten en granaatappelpitjes.
  • Geniet ervan!
error: Deze content is beveiligd!